Dokumentumok – RIDER

Bemutatkozás 2023

A Tordasi Szivárvány Együttes a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben működik, ahol (1998) 25 éve alakult. Értelmi és halmozottan sérült fiatalokból és felkészítőiből áll. Az együttes integrált formában működik.

A zenélést színkottás módszer segítségével tanulták meg. Ez a módszer tette lehetővé számukra a hangszeres játékot.

25 év alatt számos fesztiválon és fellépésen vannak túl. Hollandiában, Németországban, Portugáliában Franciaországban, Szlovákiában, Erdélyben képviselték országunkat. Itthon utcafesztiválok állandó résztvevői. Sok karitatív műsorban, gálán vesznek részt mellyel, a fogyatékkal élő emberek kulturális és művészi képességeit igyekszik bemutatni és népszerűsíteni. 2019-ben a „United by Music” alapítvány meghívására Hollandiában egy jótékonysági gálahét keretében mutatkoztak be, ezt követően Erdélyben zenéltek, ahol a turnéjuk során kilencedik alkalommal látogatták meg az egyházi közösségek, gyermekotthonok lakóit. Az erdélyi turné kiemelkedő eseménye a Szent György Napok nagy színpadán adott koncert, múlt évben pedig a „Kolozsvári Magyar Napok” keretében bemutatkozás.

Együttes az országban elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy munka rehabilitációs foglalkoztatásként tevékenykedhessen.

Műsorukban elsősorban magyar előadók és együttesek dalait játsszák. (Illés, Fonográf, Republic, Hungária, stb.)

Több TV műsorban is bemutathatta zenekar a munkásságát, amit a színkotta segítségével ért el. A legutóbbi TV szereplés az „Esély” c. TV műsor 2018. szeptemberi adása, valamint a „Jó embert keresünk” 2022. januári és júniusi adásában volt látható.

Zenekar műsorából több CD-t is készített. Örömükre szolgál, hogy számos videót készítettek a zenekart támogató TV-stúdiók, melyeket a Youtube megosztó csatornán láthatóvá tettek.

Ezzel esélyt szeretnének adni a fogyatékkal élő előadóknak és kaput nyitni a társadalomban a fogyatékos emberek művészetének elfogadására.

A Szivárvány együttes tagjai:

Dick Edina               szintetizátor
Kövesdi Zoltán        ritmushangszer
Bíró Richárd            gitár, ének felkészítő
Pajter Teréz             cajon
Klemm Andrea       ritmushangszer
Farkas Gergő          gitár, ének (vendégzenész)
Horváth Zoltán      dob (vendégzenész, Polgárdi-Tekerespuszta Szociális Intézmény lakója)

Vass Árpád            basszusgitár, hegedű, ének zenekarvezető

 

Rider Tordasi szivárvány  5 fős zenekari felállás

Természetesen alkalmanként bevonunk az intézményünk akadályozott lakóiból és akkor kibővülünk maximum 8 fős zenekari felállásra.

Rider Tordasi szivárvány  8 fős zenekari felállás

 1. Orth László

  Kedves Árpád!
  Tisztelettel felkérünk Benneteket 2018.december 1-én Ercsibe a Művelődési ház nagytermében, ahol tanulóink számára szeretnénk általatok jókedvet, hangulatot biztosítani. A kezdés időpontja várhatóan 10.15 perc. A műsorról még egyeztetünk. Kereslek.
  Tisztelettel:
  Orth László igazgató
  06303031130

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén