Dokumentumok – RIDER

Bemutatkozás 2024

A Tordasi Szivárvány Együttes a KOSZISZ Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben működik, ahol (1998) több mint 25 éve alakult. Értelmi és halmozottan sérült fiatalokból és felkészítőiből áll. Az együttes integrált formában működik.

A zenélést színkottás módszer segítségével tanulták meg. Ez a módszer tette lehetővé számukra a hangszeres játékot.

Több mint 25 év alatt számos fesztiválon és fellépésen vannak túl. Hollandiában, Németországban, Portugáliában, Franciaországban, Szlovákiában, Erdélyben képviselték országunkat. Itthon utcafesztiválok, falunapok, sok más ünnepségek állandó résztvevői. Sok karitatív műsorban, gálán vesznek részt mellyel, a fogyatékkal élő emberek kulturális és művészi képességeit igyekszik bemutatni és népszerűsíteni. 2019-ben a „United by Music” alapítvány meghívására Hollandiában egy jótékonysági gálahét keretében mutatkoztak be, ezt követően Erdélyben zenéltek, ahol a turnéjuk során kilencedik alkalommal látogatták meg az egyházi közösségek, gyermekotthonok lakóit. Az erdélyi turné kiemelkedő eseménye a Szent György Napok nagy színpadán adott koncert, 2022-es évben pedig a „Kolozsvári Magyar Napok” keretében bemutatkozás.

Együttes az országban elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy munka rehabilitációs foglalkoztatásként tevékenykedhessen.

Műsorukban elsősorban magyar előadók és együttesek dalait játsszák. (Illés, Fonográf, Republic, Hungária, stb.)

Több TV műsorban is bemutathatta zenekar a munkásságát, amit a színkotta segítségével ért el. A legutóbbi TV szereplés az „Esély” c. TV műsor 2018. szeptemberi adása, valamint a „Jó embert keresünk” 2022. januári és júniusi adásában volt látható.

Zenekar műsorából több CD-t is készített. Örömükre szolgál, hogy számos videót készítettek a zenekart támogató TV-stúdiók, melyeket a Youtube megosztó csatornán láthatóvá tettek.

Ezzel esélyt szeretnének adni a fogyatékkal élő előadóknak és kaput nyitni a társadalomban a fogyatékos emberek művészetének elfogadására.

A Szivárvány együttes tagjai:

Dick Edina               szintetizátor
Bíró Richárd            gitár, ének felkészítő
Farkas Gergő          gitár, ének (vendégzenész)
Horváth Zoltán      dob (vendégzenész, Polgárdi-Tekerespuszta Szociális Intézmény lakója)
(Pajter Teréz             cajon, nem állandó tag)

Vass Árpád            basszusgitár, hegedű, ének zenekarvezető

Rider Tordasi szivárvány  5 fős zenekari felállás

Természetesen alkalmanként bevonunk az intézményünk akadályozott lakóiból és akkor kibővülünk maximum 8 fős zenekari felállásra.

Rider Tordasi szivárvány  8 fős zenekari felállás

 1. Orth László

  Kedves Árpád!
  Tisztelettel felkérünk Benneteket 2018.december 1-én Ercsibe a Művelődési ház nagytermében, ahol tanulóink számára szeretnénk általatok jókedvet, hangulatot biztosítani. A kezdés időpontja várhatóan 10.15 perc. A műsorról még egyeztetünk. Kereslek.
  Tisztelettel:
  Orth László igazgató
  06303031130

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén